Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos
×

Eroare

[SIGPLUS_EXCEPTION_SOURCE] Image source is expected to be a full URL or a path relative to the image base folder specified in the back-end but galerie/anul_2011/martie/30.03.2011 Slujba misionara în parohia Pechea is neither a URL nor a relative path to an existing file or folder.

În ziua de 30 martie 2011, cu binecuvantarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, elevii Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galati au participat la o slujbă misionară în localitatea Pechea, din judeţul Galaţi.

Programul a început cu săvârşirea Sfintei Liturghii a darurilor mai înainte sfinţite la biserica parohiei, cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”, de către pc. pr. paroh Cătălin Vătafu, împreună cu pc. pr. Călin Toderiţă, duhovnicul Seminarului gălăţean, răspunsurile la strană fiind date de un cor format din 4 elevi seminarişti, în prezenţa a numeroşi tineri şi credincioşi din localitate.

După săvârşirea Sfintei Liturghii s-a oficiat slujba aghiesmei celei mici. În cuvântul de învăţătură pc. pr. Călin Toderiţă a subliniat importanţa perioadei în care ne aflăm pentru pregătirea sufletească a vredincioşilor în perspectiva praznicului Învierii Domnului.

În încheiere, pc. pr. Cătălin Vătafu a mulţumit oaspeţilor, precum şi tuturor celor prezenţi la eveniment, pentru această frumoasă întâlnire în săptămână premergătoare Duminicii Sfântului Ioan Scărarul, chiar în ziua în care se cinsteşte acest mare părinte al Ortodoxiei.

La finalul sfintei slujbe părintele duhovnic al Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi şi elevii seminarişti au mers la cele trei şcoli din cadrul comunei Pechea, unde au avut loc discuţii libere pe marginea opţiunilor de viitor ale tinerilor elevi ai claselor a VIII-a, în vederea formării lor profesionale.

Pentru cei care vor dori să urmeze Teologia, s-a prezentat oferta educaţională a Seminarului Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi, la cele două secţii: pastorală şi patrimoniu cultural. Cu acest prilej s-a accentuat faptul că această şcoală, cu profil vocaţional, pune accent atât pe informare, cât mai ales pe formarea sufletească a tânărului.

În final, au fost împărţite iconiţe tuturor celor prezenţi.

{gallery}galerie/anul_2011/martie/30.03.2011 Slujba misionara în parohia Pechea{/gallery}

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook