Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul activităţilor din Postul Mare organizate de filiala Galaţi a Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, se numără şi tradiţionalele întâlniri duhovniceşti ale tinerilor studenţi din Universităţile gălăţene, ale elevilor seminarişti şi ale altor elevi din liceele oraşului de la Dunăre.

Perioada liturgică şi duhovnicească în care sunt încadrate, precum şi  renumiţii invitaţi ai Bisericii noastre le transformă în dialoguri de suflet, punctuale, temele abordate fiind extrem de apreciate de tineri, care, într-un astfel de context îşi deschid uşor sufletul lansând întrebări pentru a primi răspunsuri la diferitele probleme care îi preocupă.

O primă întâlnire duhovnicească de acest fel a avut loc în data de 15 martie a.c., când ASCOR Galaţi a deschis seria conferinţelor ce urmează să aibă loc pe întregul parcurs al Postului Mare.

Invitatul serii a fost părintele arhimandrit Nichifor Horia, stareţul Mănăstirii  „Sfinţii Trei Ierarhi“ din Iaşi, un părinte extrem de iubit în rândul tinerilor şi apropiat de vârstă cu ei, absolvent al Facultăţii de Mecanică din Galaţi. Conferinţa s-a desfăşurat sub genericul „Pocăinţa – calea întoarcerii spre casă”.

Aceasta a avut  loc în „Aula Magna“ a Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos“ din Galaţi şi a reunit aproape 300 de tineri elevi şi studenţi gălăţeni, interesaţi şi preocupaţi de modul în care trebuie parcurs Postul Paştelui, pentru ca, într-o întoarcere efectivă „Acasă“ să poată primi şi simţi cu adevărat lumina şi bucuria Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

La final, tinerii au adresat multe întrebări punctuale, actuale şi interesante, din care a reieşit preocuparea extrem de mare pe care aceştia o au pentru a trăi în duhul credinţei ortodoxe şi al autenticului tradiţiilor româneşti.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook