Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În data de 14.03.2013, în Protoieria Făurei au avut loc lucrările conferinţei pastoral-administrative corespunzătoare lunii martie, la care au luat parte şi preoţii înscrişi la Cursurile de îndrumare pentru preoţi şi cântăreţi bisericeşti, proiect pastoral-misionar înscris în calendarul pentru anul 2013 al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Prima parte a conferinţei s-a desfăşurat în biserica parohiei Surdila Greci, cu hramul „Sfinţii Trei Ierarhi“, unde preoţii participanţi la cursuri, împreună cu pc. consilier economic Ioan Nelu Perţea şi pc. protoiereu Viorel Enache, au slujit Sfânta Liturghie, la care au asistat credincioşi din parohie, cadre didactice şi elevi de la şcoala din localitate.

După Sfânta Liturghie, în biserică s-a desfăşurat o cateheză demonstrativă în cadrul programului „Hristos împărtăşit copiilor“, prilejuită de întrunirea la şcoala din localitate a Cercului pedagogic al cadrelor didactice ce predau religia în şcolile din zona protoieriei Făurei. Cateheza a avut ca temă „Criza educaţiei şi remedii actuale desprinse din scrierile Părintelui Stăniloae” şi a fost susţinută de pc. pr. Mihai Ionuţ Bobocea împreună cu copiii de la grupa catehetică a parohiei Surdila Greci.

Lucrările propriu-zise ale conferinţei s-au desfăşurat la şcoala din localitate, iar cursurile de îndrumare pastorală, liturgică, misionară şi catehetică în Sala de conferinţe a protoieriei.

După susţinerea referatelor, axate pe tema conferinţei: „Slujirea liturgică, pastoral misionară şi social filantropică în perioada Postului Mare. Programe pascale în parohii şi aşezăminte filantropice”, au fost prezentate două recenzii la volume din scrisul părintelui Dumitru Stăniloae

Ultima parte a conferinţei a fost rezervată dezbaterilor, în cadrul cărora au fost semnalate şi analizate o serie de aspecte practice întâlnite în slujirea şi activitatea preoţească.

Conferinţele administrative se organizează lunar, pe protopopiate, de către fiecare eparhie, şi au ca tematică subiecte de interes local misionar-pastoral, liturgic-duhovnicesc şi administrativ, economic-financiar şi altele (cf. Statutului pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, art. 141, alin. 2), iar Cercurile pedagogice la disciplina Religie se desfăşoară semestrial, în fiecare protoierie.

Pr. Daniel Zlate, inspector pentru cateheză

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook