Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La data de 25 martie 2014, Poliţia Română aniversează 192 de ani de atestare documentară.

Anticipând acest moment şi continuând tradiţia înrădăcinată la Dunărea de Jos, poliţiştii din municipiul şi judeţul Galaţi au început manifestările dedicate Zilei Poliţiei Române în Catedrala Arhiepiscopală.

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, înconjurat de un sobor de preoţi din administraţia eparhială şi diaconi a oficiat slujba de Te Deum, ca mulţumire pentru binefacerile pe care Dumnezeu le-a revărsat asupra poliţistului român, angajat în slujba păcii, a dreptăţii şi a binelui.

Primul semn al Buneivestiri de anul acesta, a arătat Înaltpreasfinţia Sa, este rugăciunea de mulţumire pe care poliţiştii din judeţul Galaţi au adus-o împreună, în Catedral arhiepiscopală, ca semn de recunoştinţă pentru ajutorul primit de la Dumnezeu.

Dânşii au înţeles că nu poţi ajuta pe alţii, în contextul social de astăzi, până când tu însuţi nu soliciţi ajutor de la Dumnezeu. Nu poţi ierta, până când nu ceri iertare de la Dumnezeu. Nu poţi contribui la armonia şi pacea socială până când nu cerem de la Dumnezeu să fie armonie şi pace în sufletele noastre!”.

Inspectoratul de Poiliţie al judeţului Galaţi prin dl comisar Dănuţ Lefter a înmânat Chiriarhului Dunării de Jos o plachetă ca semn de cinstire şi preţuire pentru activitatea Înaltpreasfinţiei Sale ca promotor al dreptăţii şi slujitor al oamenilor – principii comune instituţiilor fundamentale: Poliţia şi Biserica.

La final, toţi poliţiştii au primit cărţi ziditoare de suflet şi iconiţe.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook