Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În perioada 22-23 martie 2016, Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a organizat sesiunea de primăvară a examenului de capacitate preoţească.

În conformitate cu prevederile Statutului de organizare şi funcţionare al Bisericii Ortodoxe Române, al Regulamentului de numire şi transfer al clerului, precum şi în lumina hotărârilor Sfântului Sinod, tinerii candidaţi au susţinut mai întâi proba psihologică (22 martie), după care, în cea de a doua zi a examenului, au participat la  proba practică la disciplina Liturgică prin participarea activă la strană la slujba Sfintei Liturghii a Darurilor înainte sfinţite din Catedrala Arhiepiscopală.

Examenul a continuat în sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial prin susţinerea probelor scrisă şi orală.

Comisia de examinare a fost alcătuită din preoţi profesori ai Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, ai Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi şi slujitori din administraţia eparhială, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Examenul de capacitate preoţească are ca scop verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice în domeniul teologic, iar în urma rezultatului obţinut, candidaţii vor fi repartizaţi în parohii.

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook