Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Pr. Vătafu Cătălin

Cu ocazia Duminicii a III-a din Postul cel Mare, Duminica Crucii, mai mulți preoți și credincioși din Protoieria Covurlui au urmat îndemnul evanghelic al luării crucii prin apropierea de cei care şi-au pierdut casele, familiile şi vieţile pe care le aveau înainte, şi pe care suntem datori a-i ajuta să nu îşi piardă  sufletele.

În acest context, bolnavii şi persoanele asistate la Centrul Medico-Social din localitatea Pechea, jud. Galaţi au primit vizita mai multor preoţi, încsoţiţi de tineri voluntari.

Programul a debutat cu procesiunea cu Sf. Cruce, de la biserică până la instituţia de ocrotire socială, după care a fost săvârşită o slujbă de mulţumire.

La final, preotul centrului a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidenţiat că suntem datori a pune umărul împreună la crucea fiecăruia pentru că, în primul rând Hristos a luat asupra Lui sarcinile noastre iar, ca răsplată, în schimbul darurilor pregătite şi oferite în această zi, noi, ceilalți, plecăm îmbogățiți primind o pildă de suferință, de viață, de răbdare.

Şi anul acesta, parohia Izvoarele prin preotul paroh Casian George, cu sprijinul mai multor familii din comitetul parohial a păstrat tradiţia anilor precedenţi pregătind şi oferind o masă caldă celor 78 de asistați ai centrului precum şi pachete cu articole de strictă necesitate.

După binecuvântarea mesei, au fost stropite cu aghiasmă toate saloanele, preoţii oferind bolnavilor imobilizaţi la pat Sfânta Cruce spre sărutare, un cuvânt bun şi o mână caldă

În cursul lunii martie, asistații centrului se vor bucura din nou de prezența preoţilor Protoieriei Covurlui întrucât aici, după sărbătoarea Bunei Vestiri, se va organiza conferința preoţească pe luna martie, prilej cu care se va săvârşi Taina Sfântului Maslu şi un bogat program social-filantropic.

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook