Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 25 martie 2017, ca şi în alte localităţi din ţară şi din Republica Moldova, în opt localităţi din Arhiepiscopia Dunării de Jos a avut loc „Marşul pentru viaţă“. Evenimentul, iniţiat de Asociaţia „Studenţi pentru viaţă“, a fost organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, prin cooperare, de către Asociaţia „Ortodoxia Tinerilor“, Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România – filiala Galaţi, Asociaţia „Părinţi pentru Ora de Religie” – filialele Galaţi, Brăila şi Tecuci şi „Asociaţia Medicilor Creştini din România“ – filialele Galaţi şi Brăila.

Manifestarea, aşezată sub genericul „Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine!“, s-a dorit un apel pentru susţinerea familiei creştine, atât de provocată în contextul secularizant actual şi o pledoarie a societăţii civile de la Dunărea de Jos, de conştietizare a celui mai frumos şi preţios dar pe care Dumnezeu l-a oferit omului - viaţa.

În municipiul Galaţi, începând cu ora 15.00, creştini de toate vârstele, dar îndeosebi tineri – elevi, studenţi şi familii cu mulţi copii, au străbătut oraşul, pe Bulevardul Brăilei, până la biserica „Precista“ de pe faleza superioară a Dunării. Coloana impresionantă de creştini a fost cel mai grăitor argument că obiectivul esenţial al acţiunii a fost bine receptat şi atins. În faţa bisericii „Precista“ s-a citit „Acatistul Bunei Vestiri“ şi s-au intonat cântări închinate Maicii Domnului.

În municipiul Brăila,  mulţimea de părinţi şi copii, bunici şi nepoţi, împreună cu alţi credincioşi, între care mulţi tineri, în mers pe bulevardul Călăraşilor, către Catedrala „Naşterea Domnului“, a realizat imaginea poporului lui Dumnezeu, în rugăciune de mulţumire pentru toate binefacerile primite şi mai ales pentru darul de prunci, viitorul neamului şi al Bisericii.

Manifestări similare au avut loc şi în Tecuci, Tg. Bujor, Pechea, Făurei, Însurăţei şi Ianca din judeţele Galaţi şi Brăila.

„Marşul pentru viaţă“ din Tecuci, jud. Galaţi

„Marşul pentru viaţă“ din localitatea Pechea, jud. Galaţi

Sâmbătă, 25 martie 2017, a avut loc şi la Nicoreşti desfăşurarea „Marşului pentru viaţă“. Începând cu ora 16.00, coloana de participanţi a pornit din faţa Şcolii din Nicoreşti şi s-a îndreptat spre biserica Banu. În curtea bisericii s-a oficiat slujba Acatistului Bunei Vestiri după care pc. protoiereu Mihai Roşu a ţinut un cuvânt de învăţătură despre acest eveniment spiritual. La final toţi cei aproximativ 150 de participanţi au primit iconiţe şi revista „Călăuza ortodoxă“.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook