Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi a fost pomenit astăzi Patriarhul Justinian, la împlinirea a 40 de ani de la trecerea sa la cele veşnice.

Cu acest prilej, în cuvântul de învăţătură, Chiriarhul Dunării de Jos a evidenţiat viaţa şi jertfelnica păstorire a celui de-al treilea patriarh al României, pentru apărarea şi afirmarea ortodoxiei românești în perioada de grea încercare pentru biserica şi nemul românesc. În elogiul său, Părintele Arhepiscop a arătat că „Părintele Patriarh Justinian a fost cel care a instalat în eparhia noastră doi ierahi vrednici, pe Preasfinţitul Chesarie, slujitor cu viaţă sfântă, care în anul 1950, la îndemnul Părintelui Patriarh Justinian a demarat lucrările de restaurare şi consolidare ale Catedralei Arhiepiscopale, după ce  vreme de 10 ani, din 1940 până în 1950, acest edificiu impunător a fost o ruină plină de moloz, şi pe Înaltpresfinţitul Părinte Antim Nica, om drept şi temător de Dumnezeu, care a continuat cu pricepere ativitatea înaintaşilor săi“.

În încheiere, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi şi alături de numeroşi credincioşi, a oficiat o slujbă de pomenire pentru adormitul întru fericire Părinte Patriarh Justinian, dar şi pentru toţi apărătorii Ortodoxiei din timpul comunismului, adormiţi în Domnul.

În acelaşi context, în toate bisericile şi mănăstirile din Eparhia Dunării de Jos a fost pomenit astăzi Patriarhul Justinian.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook