Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 1 martie 2018, la Reședința patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit în vizită de prezentare pe Excelenţa Sa Domnul Oleksandr Bankov, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Ucrainei în România.

Preafericitul Părinte Patriarh a apreciat bunele relații dintre cele două popoare și a exprimat dorința de a fi cultivate și aprofundate. În acest context, Părintele Patriarh a ilustrat unitatea duhovnicească dintre cele două țări prin exemplul sfinților Paisie Velicicovschi de la Neamț și Petru Movilă, Mitropolitul Kievului. Contribuția acestor sfinți la reînnoirea duhovnicească din timpul lor a constituit un răspuns spiritual la secularizarea occidentală inițiată de iluminism.

Patriarhul României a apreciat, de asemenea, importanța pelerinajelor organizate în Ucraina prin Agenția Basilica Travel, care îmbogățesc cunoașterea reciprocă dintre credincioșii celor două Biserici.

Domnul Oleksandr Bankov a mulțumit pentru primire și a subliniat bunele relații dintre cele două state vecine, apreciind faptul că minoritatea ucraineană din România se bucură de o bună conviețuire cu poporul român. În acest sens, un rol foarte important îl are Biserica Ortodoxă Română.

Domnia sa a amintit și dificultățile prin care Ucraina trece în această perioadă, atât pe plan politic, cât și bisericesc.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat doriri de sănătate şi succes domnului Ambasador al Ucrainei la București.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook