Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Marţi, 13 martie 2018, la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a avut loc o întâlnire preliminară pentru pregătirea şi buna organizare a două proiecte eparhiale, respectiv ediţia a VIII-a a „Marşului pentru viaţă“ şi tradiţionalul pelerinaj de Florii.

La întâlnire a participat şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a adresat un cuvânt de binecuvântare şi de apreciere pentru implicarea şi susţinerea activităţilor cu caracter misionar de către preoţii, tinerii şi credincioşii din această eparhie.

La dezbateri au fost prezenţi membrii ai Permanenţei Consiliului eparhial, protopopi, inspectorii de Religie şi cateheză, reprezentanţi ai Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ap. Andrei“, A.S.C.O.R. şi  A.P.O.R., filialele Galaţi, S.N.F.O.R. Galaţi, Liga Studenţilor Galaţi şi ai Asociaţiei „Ortodoxia tinerilor“.

Întrucât, în multe localităţi din România şi Republica Moldova în luna martie se organizează activităţi diverse în cadrul programului „Luna pentru viaţă 2018”, în prima parte a întâlnirii au fost prezentate proiectele Bisericii noastre pentru susţinerea familiei creştine în faţa provocărilor societăţii secularizate contemporane, importanţa parteneriatului dintre Biserică şi Şcoală în educaţia şi formarea tinerilor, precum şi aspectele legate de desfăşurarea ediţiei a VIII-a a „Marşului pentru viaţă“, în principalele localităţi ale eparhiei.

În cea de-a doua parte a întâlnirii, au fost discutate aspecte legate de pregătirea şi buna organizare a pelerinajul de Florii, care se va desfăşura în ziua de 31 martie, în ajunul sărbătorii Intrării Domnului în Ierusalim.

La acest mare pelerinaj vor participa copiii de la grupele catehetice ale bisericilor,  elevi din şcoli şi licee, seminariştii, studenţii teologi, alţi tineri implicaţi în activităţi şi proiecte bisericeşti, familii tinere cu copii, credincioşi maturi şi vârstnici, precum şi alte persoane dornice a se alătura acestei manifestări.

Arhiepiscopia Dunării de Jos adresează îndemnul ca toţi cei care doresc să se alătura acestor manifestări să participe alături de preoţi şi credincioşi, potrivit programului stabilit.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook