Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 29 martie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, Sectorul Social-misionar al Eparhiei Dunării de Jos, în cooperare cu Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, a organizat, o acţiune de solidaritate umană şi filantropie creştină în beneficiul persoanelor aflate pe patul spitalelor care au nevoie urgentă de sânge.

Cu mare bucurie și plini de entuziasm, 46 de tineri voluntari din cadrul Ligii Tineretului Creştin Ortodox din Tecuci (LTCOR) s-au deplasat de dimineață la Galaţi, pentru a dona sânge la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină.

Demersul tinerilor de a se implica în această acțiune umanitară a fost sprijinit ca de fiecare dată de Protoieria Tecuci, prin exemplul preoților participanți la donare și prin asigurarea transportului de la Tecuci la Galați.

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină – Galaţi.

De asemenea, menţionăm că din 2013, tinerii din cadrul Protoieriei Tecuci se mobilizează exemplar pentru această campanie umanitară.

Campania de donare de sânge „Donează sânge, salvează o viaţă“, inițiată de Patriarhia Română, continuă pe parcursul anului 2018 în Arhiepiscopia Dunării de Jos, la cele două centre Regionale de Transfuzie Sanguină din Galați şi Brăila, unde sunt programați slujitori şi credincioşi din parohiile Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Programul cadru al anului 2022

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook