Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Marţi, 26 martie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a avut loc la Galaţi, în Sala de expoziţii temporare „Sergiu Dumitrescu“ a Muzeului Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, vernisajul Proiectului expoziţional „Grup 4+3“.

Evenimentul cultural-artistic a fost organizat de Muzeul eparhial în parteneriat cu Muzeul de Artă Vizuală din Galaţi şi Uniunea Artiştilor Plastici din România.

Vernisajul expoziţiei a adunat laolaltă per­so­nalităţi ale vieţii culturale gălă­ţene, artişti, cadre didactice, elevi seminarişti, preoţi şi credincioşi din eparhie.

Expoziţia aduce în atenţia publicului vizitator creaţii ale unor artişti români, din diferite genuri ale artei plastice: tapiserie, pictură în ulei pe pânză, pictură în acuarelă şi ulei, pictură în acrilică pe pânză, grafică, desene, ceramică, sculptură, metal şi vitraliu.

Din cadrul acestui proiect expoziţional prezentat la Galaţi fac parte şapte artişti plastici, membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România. Iniţial grupul de expozanţi s-a constituit în anul 2007 din patru artişti, sub denumirea de „Grup 4“, toţi având în comun pasiunea pentru tapiserie. Primele expoziţii ale grupului au fost de tapiserie, ulterior în expoziţiile lor fiind incluse şi lucrări ale altor artişti din diverse genuri ale artei plastice.

Manifestarea culturală de astăzi s-a constituit într-un prilej deosebit pentru iubitorii de cultură din zona Dunării de Jos de a se întâlni cu profesioniști din domeniul artei plastice, adevăraţi   maeştri în realizarea unor creaţii menite să ne aducă frumuseţe, bucurie, culoare şi lumină.

Expoziţia va rămâne deschisă publicului în această instituţie de cultură gălăţeană în perioada martie – mai 2019.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook