Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Protopopiatul Făurei, judeţul Brăila, în după-amiaza zilei de 2 martie 2022, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a instalat noul protoiereu de Făurei.

Preotul Mihăiţă Cocîrlea de la parohia Surdila Găiseanca, judeţul Brăila, este noul protoiereu care va conduce administraţia protoieriei şi clericii din cadrul Protopopiatului Făurei.

Evenimentul prilejuit de această nouă instralare s-a desfăşurat în biserica „Sf. Ioan Botezătorul“ din incinta Protoieriei Făurei şi a fost precedat de săvârşirea Paraclisului Maicii Domnului.

Ierarhul Dunării de Jos a săvârşit slujba de hirotesie a noului protoiereu şi l-a aşezat în demnitatea de protoiereu pe preotul Mihăiţă Cocîrlea, în  prezenţa sfinţiţilor slujitori din cadrul acestui protopopiat.

În cuvântul de învăţătură, chiriarhul Dunării de Jos a vorbit despre lumina faptelor bune care devine lumină şi bucurie atât pentru noi înşine, cât şi pentru semenii noştri, izvorul acestei lumini fiind Preasfânta Treime.

De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa i-a mulţumit fostului protopop de Făurei, preotului Viorel Enache, pentru cei aproape 30 de ani de activitate misionară în care a condus preoţii din această unitate administrativă a Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În continuare, noul protoiereu din această zonă a judeţului Brăila, a mulţumit ierarhului locului pentru încrederea acordată şi a susţinut o meditaţie teologică despre actualizarea permanentă a mesajului Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos în viaţa personală şi în cea comunitară, prin rugăciune, conştientizarea stării noastre căzute prin păcat şi dorinţa puternică de refacere a legăturii filiale cu Părintele Ceresc.

Întrunirea de la Protoieria Făurei s-a încheiat cu oferirea celor prezenţi a volumului „Plugărie din ţarina inimi“ a Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, precum şi a ultimului număr al revistei eparhiale „Călăuză ortodoxă“.

La ambele întruniri de ieri, de la Însurăţei şi de la Făurei, au fost discutate şi aprobate o serie de măsuri ce au în vedere sprijinirea refugiaților din Ucraina, aflaţi în dificultate.

⁕⁕⁕

Proetul Mihăiţă Cocîrlea, s-a născut în data de 9 aprilie 1971 în comuna Vișani din județul Brăila din părinții Marin și Ileana Cocîrlea, fiind ultimul din cei trei frați.

După ce a absolvit cursurile școlii generale din comuna natală, a urmat Liceul Poligrafic din București pe care l-a absolvit în anul 1987, după care a fost admis la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Justian Patriarhul“ din București pe care a absolvit-o în anul 1995 cu teza de licență ,,Cunoașterea lui Dumnezeu în teologia Sfântul Grigorie Palama”.

A aprofundat studiile la master, Secția Pastorală, în anul 1996 cu teza de dizertație „Probleme pastorale actuale în mediul urban“. În anul 2010 a obținut titlul de doctor în teologie cu teza ,,Ființa și energiile necreate ale lui Dumnezeu în teologia Sfântului Grigorie Palama și importanța ei actuală”.

Din mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, la data de 2 februarie 1998, a primit harul preoției, fiind numit preot pe seama parohiei Surdila Găiseana din cadrul protopopiatului Făurei, unde slujeşte și în prezent.

În perioada 2002-2022, a deținut funcția de secretar protopopesc, iar din anul 2009, a îndeplinit şi funcția de misionar protopopesc.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook