Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Nevoia acută de sânge din unitățile medicale i-a determinat pe preoții și credincioșii din protopopiatul Galaţi să se mobilizeze pentru a dona sânge.

După ce ieri preoţi şi credincioşi din protopopiatul Brăila au donat sânge pentru semenii noștri aflați în suferință în spitale în ţară, dar şi pentru cei afectaţi de războiul din Ucraina, astăzi, 16 martie, la Galaţi a continuat campania de donare de sânge cu preoți şi credincioşi gălăţeni.

Şi această acţiune se înscrie în Campania „Donează sânge, salvează o viață!“, derulată de Patriarhia Română încă din anul 2014 şi intensificată în contextul actual prin care trecem.

De la începutul acestei campanii umanitare, la îndemnul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, foarte mulţi slujitori ai sfintelor altare împreună cu tineri şi numeroşi credincioşi din Eparhia Dunării de Jos au donat sânge, mulţi dintre aceştia devenind donatori permanenţi.

Cu mare bucurie și cu dorinţa de a împlini o faptă bună, 35 de persoane s-au deplasat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi pentru a dona sânge. Între donatori s-au numărat şi profesori de la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Andrei“ din Galaţi.

Personalul specializat în recoltarea de sânge şi aparatura tehnică necesară au fost asigurate de Centrul Regional de Transfuzie Sanguină – Galaţi.

Campania de donare de sânge organizată la nivelul Arhiepiscopiei Dunării de Jos continuă în zilele următoare cu alţi slujitori şi credincioşi din parohiile Eparhiei Dunării de Jos, mâine fiind programaţi la Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiul Brăila, preoţi şi credincioşi din protopopiatele Făurei şi Însurăţei.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook