Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 17 martie 2022, de la primele ore ale dimineţii, preoţii de la parohia „Sf. Filofteia“ din municipiul Brăila au mers la parohia „Sfinţii Voievozi Mihail şi Gavriil“ din localitatea Isaccea, judeţul Tulcea, cu daruri achiziţionate şi pregătite special pentru cetăţenii ucraineni.

Darurile care au constat în alimente de primă necesitate, apă, îmbrăcăminte şi produse de igienă au fost transportate de la Aşezământul social din cadrul parohiei brăilene la parohia Isaccea II, unde au fost preluate de preotul Costel Mocanu pentru a fi ulterior transportate peste graniţă în Ucraina la căminul de bătrâni din localitatea Orlivka, regiunea Odessa. 

De când a început exodul refugiaților ucraineni către țara noastră, în special prin punctul de trecere a frontierei de la Isaccea, parohia brăileană „Sf. Filofteia“ a pus la dispoziţie locuri de cazare şi a oferit hrană zilnic refugiaţilor găzduiţi în cadrul Aşezământului social parohial.

Prin grija şi dragostea preoţilor şi a credincioşilor, această parohie va oferi în continuare cazare şi hrană semenilor greu încercaţi de conflictul armat din ţara lor.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook