Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an în Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, sărbătoarea Bunei Vestiri este un prilej de manifestare a dragostei creștinești și prelungire a binecuvântarii de la Sfintele Altare către mamele și pruncii acestora.

În acest context, astăzi, 22 martie 2024, parohiile ”Buna Vestire” şi ”Sf. Parascheva” din oraşul Brăila au desfăşurat o activitate social-filantropică la maternitatea din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiu.

În urma unor consultări cu reprezentanţii acestei unităţi medicale, preoţii de la cele două parohii brăilene au achiziţionat în această săptămână 6 frigidere, 6 tensiometre profesionale, 200 de lenjerii de corp pentru mame şi pentru nou-născuţi, scutece de unică folosinţă pentru ale oferi secţiilor din cadrul spitalului.

Cei implicați în activitatea social-filantropică au predat darurile pregătite special persoanelor desemnate din cadrul instituției medicale, iar pe lângă produsele medicale şi celelalte daruri au fost oferite iconiţe, revista eparhială „Călăuză ortodoxă“ şi cărți de rugăciune, mamelor internate în spital.

Valoarea ajutoarelor dăruite astăzi a fost în cuantum de 18.000 lei.

Între cele două comunităţi parohiale şi Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Brăila există de mai mulți ani o frumoasă colaborare benefică pacientelor şi copiilor internați în acest spital, precum și cadrelor medicale care își desfășoară activitatea aici cu mare dăruire.

Pr. Rareş Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook