Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Odată cu începerea Postului Naşterii Domnului, Asociaţia Studenţilor Creştini-Ortodocşi Români – filiala „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi şi-a deschis seria de întâlniri duhovniceşti la care sunt invitaţi  să participe studenţii şi liceenii gălăţeni.

Astfel, în data de 19 noiembrie a.c., seria conferinţelor a debutat printr-o dezbatere cu tinerii, susţinută de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, pe tema „Praznicul Naşterii Domnului – Hristos împărtăşit tinerilor”. Întrunirea a fost precedată de participarea, în Catedrala Arhiepiscopală. la slujba închinată Sfântului Mucenic Dasie de la Durostorum, prăznuit în această zi. Toţi cei prezenţi la acest moment de rugăciune s-au putut închina la racla cu părticele din sfintele moaşte ale Sf. Dasie, dăruite Catedralei din Galaţi de Mitropolitul de vie memorie Ilarion al Silistrei (Bulgaria), trecut la cele veşnice în urmă cu o lună de zile.

Dezbaterea s-a desfăşurat în sala de conferinţe „Episcop Melchisedec Ştefănescu” din cadrul Centrului Eparhial. În cadrul acesteia, Întâistătătorul Eparhiei noastre a rostit un cuvânt de meditaţie pe marginea învăţăturii Bisericii despre Întruparea Fiului lui Dumnezeu din Prea Sfânta Fecioară Maria, aşa cum se desprinde ea şi din icoana Mântuitorului Hristos.

În partea a doua a acestei întruniri, tinerii au adresat întrebări pe diverse teme de spiritualitate şi probleme cu care se confruntă în societatea contemporană.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook