Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Sâmbătă, 28 noiembrie 2009, la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei“ s-a desfăşurat, începând cu ora 9:00, Simpozionul ştiinţific „Tinerii seminarişti între criza lumii contemporane şi modelele veşnice: Sfinţii Capadocieni“ la care iau parte delegaţii de profesori şi elevi de la mai multe seminarii teologice din ţară şi de la mai multe licee din Eparhia Dunării de Jos.

La acest eveniment a fost prezent şi ÎPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, pc. pr. Lucian Petroaia – consilier cultural şi pt. învăţământ, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar – Galaţi. În cuvântu său, chiriarhul locului a subliniat importanţa vieţii şi a operei Sf. Vasile cel Mare pentru formarea tânărului elev de seminar ca viitor păstor de suflete, precum şi despre marea responsabilitate pe care o are fiecare dascăl care predă şi îndrumă pe seminaristul de astăzi.

Lucrările prezentate în cadrul simpozionului au vizat teme de actualitate cu trimiteri la opera şi învăţătura sfinţilor Vasile cel Mare, Grigorie Teologul şi Grigorie de Nyssa.

Cu acest prilej a avut loc şi lansarea volumului „Apostolat şi educaţie creştină în lumea de astăzi“, care reuneşte materialele prezentate de elevii seminarişti la simpozionul cu acelaşi titlu desfăşurat în anul 2008, la aniversarea a 100 de ani de la primirea patronajului andreian.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook