Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul Sărbătorilor Galaţiului, în ziua de 29 noiembrie a.c., la biserica „Sfântul Apostol Andrei”, de pe platforma Combinatului Siderurgic Arcelor-Mittal, Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, însoţit de Înaltpreasfinţitul Părinte Ignatie, Mitropolit de Dimitriada (Volos), au săvârşit slujba de sfinţire a catapetesmei lăcaşului de cult. La eveniment au participat, pe lângă credincioşi şi muncitori de pe platforma siderurgică, reprezentanţii conducerii acestui combinat.

Cu această ocazie a adusă spre închinare, racla cu părticele din moaştele Sfântului Apostol Andrei.

Evenimentul a continuat cu săvârşirea unei slujbe de pomenire pentru cei 328 de muncitori trecuţi la Domnul în urma unor accidente de muncă, din cadrul Combinatului Siderurgic de la Galaţi,.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a îndemnat la păstrarea credinţei ortodoxe strămoşeşti şi la sporirea rugăciunii pentru întărirea vieţii spirituale.

La rândul său, Înaltpreasfinţitul Ignatie de Dimitriada a menţionat faptul că în Eparhia pe care o păstoreşte se află o fabrică ce are în centrul său o capelă tot cu hramul „Sfântul Apostol Andrei”, ceea ce constituie încă un argument pentru apropierea spirituală dintre cele două Eparhii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook