Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 18 noiembrie 2011, a avut loc la Galaţi ceremonia prilejuită de plecarea în teatrul de operaţii Afganistan a Elementului de Comandă şi Control Zabul şi a Batalionului 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Apostol Andrei".

La eveniment au participat Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, autorităţi militare locale şi naţionale, fanfara militară, reprezentanţi ai aparatului de conducere local şi judeţean şi un număr impresionant de persoane din familiile soldaţilor.

Ceremonia, precedată de apelul nominal al batalionului, a început cu primirea Ministrului Apărării Naţionale şi cu onorul acordat de militarii care urmează să plece duminică pentru a treia oară în Afganistan. După intonarea imnului naţional de către toţi cei prezenţi a urmat apoi slujba de binecuvântare a batalionului săvârşită de Înaltpreasfinţitul Casian împreună cu părintele Paul Zaharia, preot militar la Garnizoana din Galaţi, care îi va însoţi pe soldaţi în teatrul de operaţii.

A urmat apoi un cuvânt de încurajare adresat de ierarhul Dunării de Jos care a spus: „Dimineaţa, la prânz şi seara să vă uniţi în rugăciune cu Dumnezeu şi cu familii voastre” încurajându-i să-şi transforme duşamnii de război în prieteni. La final le-a “ordonat”: “Să vă întoarceţi toţi acasă sănătoşi!”

La final soldaţii au trecut în pas de defilare prin faţa scenei unde se aflau înaltele autorităţi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook