Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Începutul lunii Sfântului Apostol Andrei a fost marcată în spaţiul universitar gălăţean de sfinţirea căminelor studenţeşti şi binecuvântarea tinerilor studenţi şi masteranzi ai Universităţii „Dunărea de Jos“.

În ziua de 1 noiembrie a.c., Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, filiala „Sf. Apostol Andrei“ Galaţi împreună cu Liga Studenţilor au organizat sfinţirea căminelor studenţeşti din cadrul Complexului „Alexandru Ioan Cuza“. Acţiunea a început cu slujba de sfinţire a apei în Căminul B de către un sobor de 15 preoţi slujitori în spitale, armată, penitenciare, precum şi preoţi din administraţia Centrului Eparhial din Galaţi.

Slujba a fost impresionantă, tinerii studenţi din cămine, cu lumânări aprinse în mâini asistând cu multă evlavie la momentul liturgic din spaţiul în care-şi petrec o parte din anii studenţiei. La final, slujitorii sfintelor altare, însoţiţi de câte un grup de elevi seminarişti au vizitat fiecare cameră din cele 6 cămine studenţeşti, stropindu-le cu apă sfinţită şi binecuvântând tinerii studenţi. Preţ de câteva ore, pe holurile căminelor au răsunat troparele Crucii şi ale Sfântului Apostol Andrei.

Pastorală la Învierea Domnului

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook