Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi biserica „Sfinţii Ecaterina şi Modest“ din Galaţi şi-a sărbătorit hramul. În seara zilei de 24 noiembrie, a fost săvârsită slujba şi a continuat în ziua hramului cu săvârşirea Sfintei Liturghii, de către un sobor de preoţi, alături de numeroşi credincioşi din parohie şi din oraş.

După ce a slujit Sf. Liturghie în Catedrala Arhiepiscopală, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian a venit în mijlocul credincioşilor din această parohie, rostind un cuvânt de învătătură.

După Sfânta a fost săvârsită o slujbă de multumire  dar si parastasul pentru ctitorii şi binefăcătorii acestui sfânt lăcaş.

La final au fost împărtite peste 2000 de pachete cu alimente credinciosilor prezenti.

Biserica actuală datează din 27 octombrie 1929, fiind construită, cu binecuvântarea Episcopului Cosma Petrovici, al Dunării de Jos, sub directa îndrumare a părintelui Ioan Diaconescu, ce fusese transferat de la parohia Chilia Nouă, la insistenţele credincioşilor din zonă.

Cutremurele din anii 1940 şi 1977 au deteriorat grav biserica, ceea ce a dus la începerea unor ample lucrări de restaurare în 1983, lucrări reluate după 1990, prin purtrea de grijă a părintelui Alexandru Teodosiade, sub directa îndrumare a chiriarhului Dunării de Jos.

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook