Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Luni, 26 noiembrie 2012, biserica cu hramurile „Pogorârea Sfântului Duh şi Sfântul Stelian“ din Galaţi şi-a sărbătorit hramul.

Programul liturgic a debutat în seara zilei de 25 noiembrie, cu slujba Privegherii şi a continuat în ziua hramului cu săvârşirea Sfintei Liturghii, de către un sobor de preoţi, alături de numeroşi credincioşi din parohie şi din oraş. La dumnezeiasca Liturghie a asistat şi IPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Tineri studenţi teologi au prezentat celor 30 de persoane asistate în cadrul Centrului Multifuncţional de Servicii Sociale „Speranţe ptr vâersta a III-a“ un program de cântece şi poezii religioase, iar la final le-au oferit iconiţe şi alte daruri.

Parohia a luat fiinţă în anul 1993, când a fost aşezată şi piatra de temelie a sfântului locaş. Concomitent cu zidirea bisericii, au început şi lucrările de construcţie la Centrul Multifuncţional de Servicii Sociale „Speraţe pentru vârsta a III-a“, aşezământ social-filantropic al parohiei, care a fost binecuvântat şi inaugurat de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în anul 2009.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook