Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos au debutat conferinţele preoţeşti corespunzătoare celui de-al doilea semestru al anului 2013.

În conformitate cu Hotărârea nr. 8567/2011 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prin care anul 2013 a fost declarat „An omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena“, în al doilea semestru al anului 2013, tema conferinţei va fi tratată sub genericul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, susţinători ai Bisericii“.

Astăzi, 4 noiembrie 2013, preoţii suljitori din cadrul protopopiatului Brăila s-au aflat în unitate liturgică sub Pantocratorul bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din municipiu.

Întâlnirea a debutat cu binecuvântarea noilor lucrări efectuate la monumentala biserică brăileană, după care a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească, săvârşită în sobor, sub protia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

La slujbă au participat şi elevi ai unor prestigioase licee brăilene care, după un dialog-cateheză cu Ierarhul Dunării de Jos au luat parte la deschiderea oficială a lucrărilor conferinţei semestriale de toamnă în Arhiepiscopia Dunării de Jos.

În cadrul conferinţei propriu-zise, desfăşurată în sala de conferinţe a Protoieriei Brăila, sub preşedinţia Chiriarhului Dunării de Jos au fost prezentate 11 referate, întocmite de 11 preoţi, care au subliniat contribuţia decisivă a Sfinţilor Împăraţi la renaşterea vieţii bisericeşti şi întărirea credinţei creştine în întreg Imperiul Bizantin.

Un rol important în cadrul dezbaterilor l-a constituit evidenţierea aspectelor concrete desprinse din activitatea preoţescă desfăşurată în anul dedicat Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, la nivel de parohie şi protopopiat, cu exemplificări şi metode misionare specifice întâlnite sau aplicate în pastoraţie.

Conferinţa semestrială de toamnă va continua pe parcursul a 7 zile, corespunzătoare celorlate 7 protoierii din cuprinsul Eparhiei Dunării de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook