Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Vineri, 29 noiembrie a.c., după simpozionul ştiinţific interseminarial de la Galaţi, delegaţia Patriarhiei Române condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, însoţită de Chiriarhul Dunării de Jos şi membrii Permanenţei Consiliului eparhial au vizitat şantierul deschis la vechiul Palat episcopal din Galaţi.

Aici, Arhiepiscopia Dunării de Jos a demarat ample lucrări de construcție în cadrul proiectului intitulat „CONSOLIDAREA, REABILITAREA ŞI MODERNIZAREA PALATULUI EPISCOPAL – „MUZEUL ISTORIEI, CULTURII ŞI SPIRITUALITĂŢII CREŞTINE DE LA DUNĂREA DE JOS“.

Necesitatea lucrărilor de consolidare, restaurare şi modernizare, necesitate derivă din gradul avansat de deteriorare a edificiului construit în perioada 1897-1900 și clasificat ca monument istoric.

Consolidarea, reabilitarea şi amenajarea clădirii Palatului Episcopal va permite ca activitatea desfășurată în trecut – aceea de muzeu – să continue prin Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.

Vizita a culminat cu slujba de binecuvântare a lucrărilor ce au fost realizate până în prezent la importantul centru de spiritualitate şi cultură românească de la gurile Dunării.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook