Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În fiecare an, la sărbătoarea Sfinţilor Doctori fără de Arginţi Cosma şi Damian, Centrul de asistenţă medicală din cadrul Aşezământului Social-Filantropic „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galaţi îşi sărbătoreşte hramul.

Sărbătoarea de astăzi a debutat cu săvârşirea Sfintei Liturghii oficiată de un sobor de preoţi din slujirea socială, în capela acestui aşezământ, la care au participat personalul medical angajat, copiii din cadrul Aşezământului „Sf. Vasile cel Mare“ şi maicile vieţuitoare din cadrul mănăstirii.

A urmat slujba de pomenire a episcopului Cosma Petrovici, ctitorul acestui aşezământ între anii 1937-1938, după care a fost oficiată slujba de sfinţire a apei şi cea de mulţumire în incinta cabinetelor medicale, toţi cei 50 de copii prezenţi participând apoi la o agapă.

*

Centrul socio-medical eparhial „Doctori fără de arginţi Cosma şi Damian“ funcţionează în cadrul Aşezământului „Sfântul Vasile cel Mare“ din Galaţi şi a luat fiinţă în data de 1 februarie 2004.

Acest centru de asistenţă medicală este destinat atât celor 100 de copii care beneficiază de serviciile social-educaţionale ale Aşezământului „Sf. Vasile cel Mare“, cât şi persoanelor aflate în dificultate din municipiul Galaţi, prin oferirea de servicii medicale gratuite în cadrul cabinetelor medicale de medicină generală, stomatologie, precum şi a laboratorului de hematologie şi biochimie. Dotarea cabinetelor cu toate cele necesare bunei funcţionări a fost posibilă prin finanţarea obţinută în cadrul programului Phare – Ricop RO 9904.02.05.007, precum şi prin aportul deosebit al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Personalul angajat este format din trei medici, doi asistenţi, precum şi o persoană de întreţinere, programul fiind de 8 ore, zilnic.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook