Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Simpozionul ştiinţific organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, a continuat în data de 11 noiembrie 2016 cu cea de a doua sesiune de comunicări intitulată „Apostolat pentru educaţie creştină, în actualitate“.

Lucrările s-au desfăşurat în Sala „Episcop Melchisedec Ştefănescu“ a Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi şi au fost prezidate de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop dr. Casian Crăciun,

În cadrul acestora, pc. pr. lect. univ. dr. Ion Banari de la Universitatea „Nicolae Testemiţanu“ din Chişinău a evidenţiat câteva „Subiecte etice în Didahiile Sfântului Antim Ivireanul – Actualităţi în formarea spirituală a tinerilor de azi“, în timp ce cunoscuta scriitoare Lidia Popiţa Stoicescu a susţinut referatul „Vizualitate în mişcare sau expresivitate cinematografică în «Didahiile» Sfântului Antim Ivireanul“.

Despre „Etica educaţiei“ a vorbit dna Teodora Stanciu, redactor şef la Radio Trinitas şi jurnalist cultural, în timp ce pc pr. Eugen Drăgoi l-a prezentat pe “Episcopul Melchisedec Ştefănescu, primul biograf al Sfântului Antim Ivireanul şi primul analist al «Didahiilor» acestuia“.

În continuare, cadre didactice universitare, profesorii Departamentului Teologic din cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie şi profesori de religie au prezentat mai multe referate, prelegeri şi reflecţii cu referire strică la temele sinodale ale anului 2016.

Referatele susţinute de cei 28 de conferenţiari în cadrul simpozionului ştiinţific desfăşurat la Galaţi se vor constitui într-un nou volum ce va fi editat în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos, ca expresie a bunei cooperări dintre Arhiepiscopie şi Universitatea „Dunărea de Jos“ prin Departamentul Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook