Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Între manifestările pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos cu prilejul sărbătorilor Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul municipiului Galaţi şi a întregului neam românesc se numără şi cinstirea, cu deosebită evlavie a Sfântului Stelian Paflagonul, ocrotitorul uneia din cele mai dinamice parohii din urbea gălăţeană.

Cu binecuvântarea şi în prezenţa Chiriarhului Dunării de Jos, activităţile au debutat în ajunul sărbătorii, la Centrul multifuncţional pentru servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“, care funcţionează în cadrul parohiei.

În deschidere, un sobor de preoţi au oficiat o slujbă de mulţumire, după care elevi ai Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“, ai Colegiului Naţional „Mihail Kogălniceanu“ şi ai Liceului „Dunărea“ din Galaţi au prezentat un scurt program cultural-artistic, din care nu au lipsit interpretările unor piese cu tematică religioasă, recitarea de poezii creştine sau dialogul social.

La eveniment au participat şi 25 de copii defavorizaţi de la Centrul de plasament „Ion Creangă“ din municipiu.

În acelaşi timp, reprezentante ale Societăţii Naţionale a Femeilor Ortodoxe din România, filiala Galaţi au organizat o activitate social-filantropică îndreptată către bătrânii bolnavi şi nedeplasabili din cadrul parohiei „Sf. Stelian Paflagonul“. În cadrul acestei activităţi au fost vizitate un număr de 30 de persoane cărora le-au fost oferite pachete cu alimente, produse de igienă corporală, medicamente, iconiţe şi alte daruri de suflet.

La final, persoanele asistate în cadrul Centrului multifuncţional pentru servicii sociale „Speranţe pentru vârsta a III-a“ au fost invitate la agapa frăţească.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook