Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zile de 10 noiembrie a.c. a avut loc la Galaţi sfinţirea căminelor studenţeşti din cadrul Complexului „Alexandru Ioan Cuza“ şi binecuvântarea tinerilor studenţi şi masteranzi ai Universităţii „Dunărea de Jos“.

Evenimentul se desfăşoară în fiecare an în cadrul Arhiepiscopiei Dunării de Jos cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian şi face parte din manifestările spirituale dedicate Sfântului Apostol Andrei în spaţiul universitar gălăţean.

Şi în acest an acţiunea a fost organizată de către tinerii membri ai Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România, filiala locală „Sf. Apostol Andrei“, în cooperare cu Liga Studenţilor din Galaţi.

Slujba a fost săvârşită de un sobor de preoţi, în caminul situat în imediata apropiere a troiţei ridicată pentru studenţi în campusul universitar.

Tinerii studenţi din cămine, cu icoane şi lumânări aprinse în mâini au asistat cu multă evlavie la momentul liturgic din spaţiul în care-şi petrec o parte din anii studenţiei.

La finalul slujbei, slujitorii sfintelor altare au oferit tinerilor studenţi şi masteranzi iconițe, binecuvântând şi încurajând pe toţi ce prezenţi.

Într-o continuitate liturgică firească, slujitorii sfintelor altare, însoţiţi de câte un grup de elevi seminarişti şi studenţi teologi, au vizitat fiecare cameră din cele 7 cămine studenţeşti, stropindu-le cu apă sfinţită şi binecuvântându-i pe tineri.

Preţ de câteva ore, pe holurile căminelor au răsunat troparele Sfintei Crucii şi ale Sfântului Apostol Andrei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Alte emisiuni

Ne puteți urmări și pe Facebook