Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Între manifestările pastoral-misionare, cultural-educaţionale şi social-filantropice organizate de Arhiepiscopia Dunării de Jos cu prilejul sărbătorilor Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul municipiului Galaţi şi al întregului neam românesc se numără şi activitatea filantropică de astăzi, 6 noiembrie 2020, organizată pentru copiii angajaţilor din cadrul Combinatului siderurgic „Liberty“ Galaţi.

La iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, la începutul lunii septembrie a acestui an, a fost stabilit un parteneriat între Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Combinatul siderurgic „Liberty“ din Galaţi, prin care copiii angajaţilor din cadrul platformei siderurgice gălăţene să fie sprijiniţi în procesul educaţional, având în vedere contextul actual de pandemie prin care trecem.

Acest parteneriat a fost gândit şi implementat în luna dedicată Sfântului Apostol Andrei la Galaţi ca o continuare a actului filantropic de la începutul noului an şcolar, când 22 de cadre didactice de la mai multe şcoli din județul Galaţi au primit, tot din partea Combinatului siderurgic „Liberty“, dispozitive electronice pentru susţinerea orelor online.

În urma unor anchete sociale efectuate de preotul slujitor Tiberiu Chiriluţă de la biserica „Sfântul Andrei“ din cadrul Combinatului siderurgic „Liberty“ în zilele premergătoare evenimentului de astăzi, au fost identificaţi 108 copii ai angajaţilor acestei platforme industiale care nu dispun de resursele financiare pentru procurarea unor astfel de dispozitive.

În deschiderea evenimentului de astăzi, în biserica „Sf. Andrei“ din incinta Platformei siderurgice „Liberty“ Galaţi, ierarhul Dunării de Jos a săvârşit o slujbă de mulţumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu şi a transmis celor prezenţi un mesaj de încurajare pentru continuarea parcursului educaţional indiferent în ce condiţii se va desfăşura acesta.

În continuare, darurile pregătite special pentru copiii siderurgiştilor gălăţeni au fost oferite de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian şi domnul Bogdan Grecu, directorul general al Combinatului siderurgic „Liberty“ Galaţi, în prezenţa părinţilor acestor copii, a preotului combinatului şi a reprezentanţilor compartimentelor administrative din cadrul acestei instituţii muncitoreşti.

Valoarea acestor daruri oferite astăzi este de aproximativ 10.000 euro.

Încă din luna aprilie a acestui an, Arhiepiscopia Dunării de Jos oferă elevilor cu posibilităţi materiale reduse dispozitive electronice, respectiv tablete, telefoane performante, laptopuri şi desktop-uri necesare în procesul educaţional desfăşurat în această perioadă de pandemie, îndemnând permanent, atât pe colaboratorii săi cât şi pe cei interesaţi de educaţia bună a copiilor să sprijine acest necesar demers.

Prin astfel de activităţi mulţi copii nevoiaşi au fos ajutaţi pentru a avea acces la educaţia desfăşurată în acest nou an şcolar mai mult în mediul on-line, reuşindu-se astfel înscrierea acestora în normalul vieţii.

În prezent, 7000 de persoane lucrează în cadrul Combinatului siderurgic „Liberty“ Galați, acesta fiind considerat unul dintre cei mai mari angajatori din România.

Situat în sud-estul României, Liberty Galați este cel mai mare combinat integrat din țară și lider în fabricarea produselor siderurgice, cu o capacitate actuală de producție de 2 milioane de tone de oțel, având posibilitatea de creștere a acesteia.

Combinatul Siderurgic de la Galați produce o gamă largă de produse plate (tablă groasă, rulouri, tablă zincată și tablă acoperită organic), precum și produse tubulare sudate longitudinal.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook