Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 19 noiembrie 2020 ,în Sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhialal Arhiepiscopiei Dunării de Jos s-a desfăşurat o şedinţă de lucru on-line pentru stabilirea aspectelor o ganizatorice privind programele litrugice, pastoral-misional, cultural-educaţionale şi social-filantropice prilejuite de sărbătorile dedicate Sfântului Apostol Andrei şi Sfântului Ierarh Nicolae, ocrotitorii spirituali ai municipiilor Galaţi şi Bărila.

Întrunirea de astăzi a fost prezidată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi a reunit în sala de sedinţă, consilieri din cadrul administraţiei eparhiale, reprezentanţi ai Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Andrei” din Galaţi, iar în faţa dispozitivelor electronice s-au aflat cei doi inspectori şcolari de la disciplina Religie şi profesori de la liceele şi şcolile generaledin cele două judeţe ale eparhiei.

În deschiderea evenimentului, chiriarhul Dunării de Jos a rostit cuvenita rugăciune şi a transmis un cuvânt de binecuvântare, îndemnându-i pe preoţii şi profesorii de religie să intensifice lucrarea cu tinerii, angrenându-i pe aceştia în programele eparhiale de voluntariat îndreptate în special către familiile cu mulţi copii, către elevii cu posibilităţi materiale reduse şi către persoanle vulnerabile.

Totodată, ierarhul Dunării de Jos a amintit celor prezenţi de activitatea ce se va desfăşura la Brăila în perioada 25 noiembrie – 4 decembrie a.c., prin care 1000 de persoane nevoiaşe vor fi ajutate cu produse de igienă, alimente, îmbrăcăminte şi alte daruri de parohiile Protopopiatului Brăila, cu sprijinul voluntarilor. 

De asemenea, doamnele inspectori de la disciplina Religie au prezentat modalităţile prin care profesorii şi elevii se vor implica şi vor participa în perioada următoare la activităţile şi concursurile organizate de Arhiepicopia Dunării de Jos, între aceste numărându-se şi concursul de eseuri, cugetări şi reflecţii intitulat „Darul tinereţii creştine, imbold pastoral în pandemie pentru comunicare şi comuniune“.

În continuare, în cadrul şedinţei au fost făcute propuneri şi au fost trasate principalele coordonate cu privire la programele liturgice, pastorale, cultural-educaţionale şi social-filantropice ce se vor desfăşura cu prilejul sărbătorilor Sfântului Apostol Andrei la Galaţi şi Sfântului Ierarh Nicolae la Brăila.

Pe ordinea de zi s-au aflat aspecte organizatorice ale celor două mari evenimente eparhiale, ţinându-se cont de situaţie deosebită cu care ne confruntăm în ţară din cauza pandemiei cu virusul SARS CoV-2.

La final, au fost adresate mulţumiri pentru sprijinirea bunei desfăşurări a activităţilor şi programelor bisericeşti din această perioadă pregătitoare pentru cele două sărbători eparhiale.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook