Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În după-amiaza zilei de 21 noiembrie 2020,credincioşii parohiei Matca VII din nordul judeţului Galaţi au participat la slujba de binecuvântarea lucrărilor realizate lanoua biserică din localitatea Matca,ocrotită de Sfinţii Trei Ierarhi şi Sfântul Mare Mucenic Mina.

Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa ctitorilor, a autorităţilor localeşi a numeroşi credincioşi, între care copii şi tineri atât din Matca, cât şi din localităţile învecinate.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a oferit noii biserici antimisulsfinţitși a binecuvântat cu aghizamăicoanele şipereții locaşului de cult.

După momentul binecuvântării cu agheasmă, ierarhul Dunării de Jos a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care avorbit despre edificarea unui locaș de închinare, evidenţiind bucuria acestei comunităţi de credincioși harnici şi darnici care au dorit foarte mult să mai aibă încă o biserică, acesta fiind cea de-a şaptea din localitatea Matca.

De asemenea, Părintele Arhiepiscop l-a prezentat credincioşilor pe preotul Mircea Pilaf, transferatla această parohie de la parohia Fântâni, Protopopiatul Nicoreşti, judeţul Galaţi.

La final, ierarhul Dunării de Josi-a binecuvântat şi le-a oferit iconiţe credincioșilor prezenți la slujbă.

Parohia Matca VII, Protopopiatul Tecuci, judeţul Galaţi, a fost înfiinţată, prin Decizie chiriarhală, în noiembrie 2015. În data de 21 octombrie 2018, ierarhul Dunării de Jos a pus piatra de temelie pentru noua biserică, iar lucrările de construcție la noul locaș de cult au început în septembrie 2019.

După un an de eforturi din partea protoiereului de Tecuci şi a unor donatori din comunitatea locală, s-a reușit construirea demisolului până la cota 0 și amenajarea acestuia cu cele necesare slujirii.

Pr. Rareș Bucur

Pelerinajul de Florii

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook