Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Arhiepiscopia Dunării de Jos, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, în aceste zile de sărbătoare dedicate Sfântului Apostol Andrei continuă ajutorarea spitalelor din eparhie prin oferirea de produse pentru dezinfectare, mănuşi chirurgicale şi alte materiale pentru igienă, precum şi cărţi de zidire sufletească pentru personalul medical şi auxiliar, dar şi pentru pacienţii internaţi sau cei veniţi în ambulatoriu în unităţile medicale.

De la începutul perioadei de pandemie, Arhiepiscopia Dunării de Jos a donat și distribuit produse alimentare, materiale igienico-sanitare și aparatură medicală spitalelor din cele două judeţe ale Eparhiei Dunării de Jos, Galaţi şi Brăila.

O activitate de sprijinire a unităţilor medicale s-a desfăşurat şi astăzi, 29 noiembrie 2021, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din Galaţi, care a primit din partea Centrului eparhial şi a două parohii din municipiul Galaţi, alcool sanitar, clor, săpun lichid şi mai multe tipuri de dezinfectanţi.  

În contextul actual din ţară, această unitate sanitară asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, fiind unul dintre cele trei spitale din municipiul Galaţi desemnat ca suport COVID în întregime.

Aflat în prima linie în lupta cu noul coronavirus, acest spital are mare nevoie de orice fel de ajutor, având în vedere numărul mare de persoane infectate din ultima perioadă.

Materialele oferite astăzi Spitalului „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ din Galaţi au fost pregătite de preoţi şi angajaţi ai Centrului eparhial, fiind ulterior transportate, cu respectarea normelor legale în vigoare, către unitatea medicală beneficiară.

Spitalul Clinic de Boli Infectioase „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ este situat în partea de nord a oraşului Galaţi pe strada Traian la nr. 393, în cartierul numit „Bariera Traian“, nume legat de existenţa pe vremuri a unui punct de carantină.

Din data de 14 octombrie 1996, denumirea spitalului se schimbă în Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Cuv. Parascheva“ Galaţi, după sfinţirea anexei „Internări“ a pavilionului central A şi alegerea Sfintei Cuvioase Parascheva ca ocrotitoare spirituală a acestei instituţii medicale.

Spitalul dispune de 120 de paturi şi, în afara acestei perioade de pandemie, asigură diagnosticul şi tratamentul de specialitate pentru boli febrile, boli infecţioase bacteriene, virale, micotice şi parazitare cu toate localizările (inclusiv hepatite, meningoencefalite, pneumonii, boli diareice, HIV/SIDA), boli cu transmitere sexuală şi boli dermatologice.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook