Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 6 noiembrie 2023, a continuat în Arhiepiscopia Dunării de Jos seria conferinţelor pastoral-misionare din cel de-al doilea semestru al anului 2023, cu întrunirea preoţilor din protopopiatele Tecuci şi Nicoreşti.

Programul a debutat în biserica „Sfântul Ioan Botezătorul“ din municipiul Tecuci cu oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în prezenţa celor 90 de preoţi din cele două protopopiate, a cântăreţilor bisericeşti şi unor grupuri de copii şi elevi care au oferit şi răspunsurile liturgice.

La eveniment au participat şi mai mulţi intelectuali vârsnici din această zonă a eparhiei.

După Sfânta Liturghie, ierarhul Dunării de Jos a rostit rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra credincioşilor şi preoţimii de la Dunărea de Jos.

În cuvântul adresat cu acest prilej, Părintele Arhiepiscop Casian le-a vorbit celor prezenţi despre rodnica şi necesara legătură dintre generaţii, evidenţiind frumoasa şi activa implicare şi conlucrare dintre cele două generaţii în proiectele şi programele pe care Biserica le desfăşoară în sprijinul vârsnicilor şi pentru formarea bună a tinerilor.

În continuare, ierarhul locului a binecuvântat sala de conferinţe din cadrul Protoieriei Tecuci, reamenajată şi înfrumuseţată în ultima perioadă de timp.

În acest nou spaţiu s-au desfăşurat şi lucrările propriu-zise ale conferinţei, prezidate de ierarhul Dunării de Jos şi aşezate sub genericul ”Toată suflarea să laude pe Domnul!”

În cadrul şedinţei au fost semnalate și analizate o serie de aspecte practice întâlnite în slujirea şi activitatea preoţească cu referire la temele sinodale ale anului 2023.

Chiriarhul Dunării de Jos a prezentat volumul domnului profesor pensionar Virgil Pavel, în vârstă de 87 de ani, intitulat ”Gânduri împurpurate sub tricolor”. Cartea cuprinde mărturii din viaţa de militar a veteranul de război Gheorghe Arhip, în vârstă de 100 de ani, fost maior în Armata română.

Înaltpreasfinţia Sa a încheiat lucrările conferinţei mulţumind atât invitaţilor speciali, cât şi preoţilor din cele două protopopiate ale eparhiei pentru lucrarea desfăşurată cu mult devotament, îndemnându-i pe toţi să fie apostoli ai rugăciunii, comuniunii şi filantropiei.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook