Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 11 noiembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, Asociaţia Studenţilor Creştin Ortodocşi Români, filiala Galaţi, şi Liga Studenților din Galați a organizat o acţiune sportiv-caritabilă pentru un copil gălăţean bolnav.

Ajuns la cea de-a doua ediţie, evenimentul intitulat „Crosul andreian“ a fost dedicat unirii tinerilor din orașul Galați într-o manifestare sportivă în vederea sprijinirii material şi spiritual a unui copil în vârstă de patru ani care suferă de leucemie.

În implementarea cu succes a acestui proiect filantropic şi recreativ, organizatorii au fost sprijiniţi de Arhiepiscopia Dunării de Jos, Universitatea „Dunărea de Jos“, Primăria Galați, Inspectoratul Județean de Poliție a municipiului Galați, Inspectoratul Școlar Județean Galați şi Fundația Comunitară Galați.

Pe tot timpul desfășurării evenimentului, Asociația pentru Salvare, Recuperare și Ajutor Umanitar (SRAU Galați) şi Asociația pentru Instruire în Situații de Urgență (UVSAR Galați) a asigurat asistența medicală a participanţilor.

Crosul s-a desfăşurat pe o distanţă de 2.000 de metri pe strada Domnească, una dintre principale artere de circulaţie din municipiul Galaţi, şi a adunat la linia de start peste 300 de tineri studenți și liceeni cu vârste peste 15 ani, dar şi persoane adulte, mulţi dintre ei iubitori ai sportului şi ai faptelor bune.

Punctul de sosire a fost la Muzeul Istoriei Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos, acolo unde ocupanţii primelor trei locuri, dar şi ceilalţi participanţi au fost întâmpinaţi de chiriarhul Dunării de Jos şi premiaţi de organizatori.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian i-a binecuvânta pe toţi tinerii participanţi şi i-a felicitat pentru organizarea acestei manifestări sportive care are ca scop atât socializarea şi recreerea, cât şi ajutorarea unor copii şi tineri de către alţi semeni de-ai lor.

Competitorii au primit medalii, diplome şi alte daruri, iar fondurile obţinute din donațiile participanților la acest cros caritabil vor fi utilizate exclusiv pentru sprijinirea copilului bolnav din municipiul Galaţi.

În continuare, chiriarhul Dunării de Jos i-a invitat pe toţi în Salonul oficial al Muzeului eparhial unde le-a ţinut un cuvânt de învăţătură  despre bucuria de a fi în comuniune unii cu alţii în săvârşirea faptelor bune, avându-l model şi îndrumător pe Sfântul Apostol Andrei.

La final, toţi cei prezenţi au mers împreună cu ierarhul locului în capela acestei instituţii de cultură din Galaţi, unde s-au rugat şi s-au închinat la Sfintele Icoane, şi apoi au vizitat muzeul.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook