Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 4 octombrie a.c., Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a deschis porţile noului an academic 2010-2011. În baza tradiţionalei şi fructuasei conlucrări dintre Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Universitatea cu acelaşi nume, festivitatea academică a fost prefaţată de participarea conducerii Universităţii, reprezentată de Prof. Viorel Mânzu, rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, înconjurat de decani şi profesori ai altor Facultăţi, alături de studenţi şi masteranzi la Sfânta Liturghie, oficiată în Catedrala arhiepiscopală, în prezenţa a numeroşi slujitori şi rugători. La Sfânta Liturghie au slujit preoţii profesori ai Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie, Sociologie şi Teologie din Galaţi.

La momentul cuvenit s-a săvârşit slujba de Te-Deum în cadrul căreia Chiriarhul s-a rugat bunului Dumnezeu pentru luminarea munţilor tuturor studenţilor, pentru sănătatea profesorilor şi a tuturor cadrelor didactice.

În cuvântul său de învăţătură Înaltpreasfinţitul Părinte Casian a subliniat împortanţa derulării acestui eveniment imediat după sărbătoarea Sfântului Dionisie Areopagitul, unul dintre promotorii spiritualităţii creştinismului şi isihasmului.

Programul zilei a continuat cu festivitatea academică a deschiderii oficiale a noului an universitar într-unul din amfiteatrele Universităţii, la care au participat studenţi, masteranzi şi profesori ai Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie, Sociologie şi Teologie din Galaţi.

Domnul Rector, alte cadre didactice, precum şi reprezentanţi ai studenţilor au prezentat scurte mesaje adecvate momentului.

Deschiderea anului academic a stat sub semnul bunei colaborări dintre Biserică şi Universitate la Dunărea de Jos şi în acelaşi timp sub semnul implicării studenţilor teologi în lucrarea misionară din cadrul Universităţii, în special în domeniile învăţământ şi sociologie.
Apoi Înaltpreasfinţia Sa împreună cu dl. rector al Universităţii au onorat invitaţia Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii de la Dunărea de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook