Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 16 octombrie a.c.,  la demisolul bisericii celei mari cu hramul „Sfânta Cuvioasă Teodora de la Sihla” de la Mănăstirea Sihastria, a avut loc, în prezenţa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi a altor ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, simpozionul dedicat împlinirii a 20 de ani de la trecerea la Domnul a părintelui Paisie Olaru.

În cadrul acestui moment a fost prezentat mai întâi un documentar realizat de TRINITAS TV, intitulat „Părintele Paisie Duhovnicul”. Au avut loc apoi cuvântări ale ierarhilor participanţi, fiecare prin mărturiile prezentate conturând portretul duhovnicesc al părintelui Paisie de la Sihastria. În acest context a luat cuvântul şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a subliniat legătura sa sufletească cu părintele Paisie, ca şi cu ceilalţi mari duhovnici ai Sihăstriei.

Parintele Paisie Olaru a trecut la cele veşnice în ziua de 18 octombrie 1990. El a fost înmormântat în cimitirul Mănăstirii Sihastria, lângă mormântul său aflându-se cel al unui alt mare duhovnic al acestei obşti monahale, arhimandritul Cleopa Ilie.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook