Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În ziua de 26 octombrie a.c., biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izorâtorul de Mir” şi-a sărbătorit hramul. Evenimentul a început din ajun, cu săvârşirea slujbei de priveghere de către preoţii slujitori la această parohie impreuna cu alţi preoţi de la parohii gălăţene, în prezenţa enoriaşilor şi a altor credincioşi din oraş.

Programul a continuat cu săvârşirea Sfintei Liturghii în prezenţa credincioşilor parohiei. La sfârşitul slujbei Sfintei Liturghii, un grup de copii de la Scoala Gimnazială Nr. 33 „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Galaţi, au susţinut un program artistic, constând din cântece şi poezii dedicate sfântului ocrotitor. În această perioadă la această şcoală s-au desfăşurat mai multe activităţi culturale dedicate Sfântului Dimitrie, care au culminat cu o slujbă de pomenire a ctitorilor acestei instituţii de învăţământ, a profesorilor şi elevilor trecuţi la Domnul, şi o rugăciune de mulţumire pentru tot binele revărsat asupra elevilor, cadrelor didactice şi ostenitorilor din şcoală

La finalul acestei zile de sărbătoare au fost pregătite şi împărţite pachete cu alimente pentru familiile defavorizate din parohie, precum şi pentru credincioşii prezenţi la eveniment.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook