Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Comisia eparhială pentru coordonarea acţiunilor umanitare aduce la cunoştinţă faptul că în perioada 25-30 septembrie a.c., în localităţile afectate de inundaţiile de la mijlocul lunii septembrie 2013,  s-au desfăşurat următoarele activităţi de întrajutorare:

Centrul eparhial a achiziţionat şi distribuit un număr de 1.100 pilote, pături, lenjerii de pat şi detergent, la tot atâtea familii sinistrate din cele două protopopiate, cu sprijinul preoţilor din parohii şi al membrilor din consiliile şi comitetele parohiale, valoarea acestor ajutoare acodate fiind de 114.000 lei.

Parohia Sânpetru din cadrul Protopopiatului Săcele (Brașov), prin pc pr. Lică Borșan a oferit parohiei Cudalbi III articole de îmrăcăminte și cereale în valoare de 2.170 lei. La acestea se adaugă suma de 1.000 lei, care a fost transferată în contul parohiei pentru activități social-filantropice.

Parohia „Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul“ – Târgoviște a organizat un transport cu articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, alimente și obiecte igienico-sanitare în parohia Cudalbi II, valoarea acestuia ridicându-se la suma de 3.000 lei.

Parohia Întorsura Buzăului, Protopopiatul Întorsura Buzăului din cadrul Episcopiei Covasnei și Harghitei, a distribuit în parohia Cudalbi II alimente și articole de îmbrăcăminte în valoare de 8.000 lei.

Parohia Comănești, din cadrul Protopopiatului Moinești a oferit familiilor sinistrate din parohia Pechea I saltele, pături, alimente și articole de îmbrăcăminte în valoare de 1.000 lei.

Parohiile „Sf Mare Mucenic Dimitrie“, „Sf. Martiri Brâncoveni“, „Sf. Arhidiacon Ștefan“ din municipiul Galați, Serdaru - Șendreni, Matca I și Lungoci au oferit sinistraților din parohiile Pechea III, IV, Cudalbi I, II, III, IV alimente, articole de îmbrăcăminte, obiecte electronice și electrocasnice în valoare de 27.200 lei.

De asemenea, mai mulți credincioși au sprijinit o parte din familiile sinistrate din parohiile Cudalbi II și Pechea III, IV cu produse alimentare şi articole de îmbrăcăminte în valoare de 4.500 lei.

Parohiile Grivița și Bucești au oferit o masă caldă unui număr de 300 de persoane în parohiile Costache Negri și Cudalbi II (4.000 lei).

Valoarea ajutoarelor materiale acordate în această perioadă se ridică la suma de 50.870 lei.

Totodată, menţionăm că, în contul RO33RNCB0141032864090007 (LEI) special deschis de către Arhiepiscopia Dunării de Jos pentru sinistrați, au fost primite următoarele sume:

- Arhiepiscopia Iașilor: 130.000 lei;

- Arhiepiscopia Râmnicului: 30.000 lei;

- Episcopia Devei și Hunedoarei: 50.102 lei;

- Parohia Boteanu Ienii, București: 1.000 lei;

- Alți donatori, persoane fizice: 1.981 lei.

Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în numele clerului şi credincioşilor din localităţile afectate de revărsările apelor, mulțumește și este recunoscător tuturor ierarhilor, preoților și credincioșilor solidari  cu cei aflați în suferință și implicați cu devotament în programele filantropice și acțiunile de sprijinire a persoanelor sinistrate din județul Galați.

Biroul de Presă şi Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook