Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

A devenit o tradiţie în Arhiepiscopia Dunării de Jos ca manifestările spirituale dedicate Sfântului Apostol Andrei în spaţiul universitar gălăţean să debuteze cu sfinţirea căminelor studenţeşti şi binecuvântarea tinerilor studenţi şi masteranzi ai Universităţii „Dunărea de Jos“.

În acest context, la data de 31 octombrie a.c., începând cu ora 18.30, tinerii membri ai Asociației Studenţilor Creștini Ortodocși din România, filiala locală „Sf. Apostol Andrei“, în cooperare cu Liga Studenților din Galaţi au organizat sfinţirea căminelor studenţeşti din cadrul Complexului „Alexandru Ioan Cuza“.

Evenimentul a avut loc în Căminul B din incinta campusului universitar unde, un sobor de 15 preoţi din slujirea socială, precum şi preoţi din administraţia Centrului Eparhial, sub înalta binecuvântare a Chiriarhului Dunării de Jos, Înaltpreasfințitul Părinte dr. Casian Crăciun, a săvârșit slujba de sfințire a apei.

Tinerii studenţi din cămine, cu icoane și lumânări aprinse în mâini au asistat cu multă evlavie la momentul liturgic din spaţiul în care-şi petrec o parte din anii studenţiei.

La finalul slujbei, Înatpreasfițitul Părinte Casian a oferit tinerilor studenți și masteranzi iconițe, binecuvântând și încurajând pe toți ce prezenți.

Din holul Căminului B, într-o continuitate liturgică firească, slujitorii sfintelor altare, însoţiţi de câte un grup de elevi seminarişti au vizitat fiecare cameră din cele 8 cămine studenţeşti, stropindu-le cu apă sfinţită şi binecuvântând tinerii studenţi.

Preţ de câteva ore, pe holurile căminelor au răsunat troparele Crucii şi ale Sfântului Apostol Andrei.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook