Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Una dintre cele mai tinere comunităţi parohiale din oraşul Galaţi - Parohia „Dimitrie Cantemir“ îl are ca ocrotitor pe Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou.

Astfel, anul acesta, parohia şi-a serbat pentru a patra oară, hramul bisericii.

Printre activităţile cultural-educaţionale realizate cu ocazia sărbătorii hramului s-a numărat şi concursul pe teme de religie pentru copii „Credinţă şi cultură“, care a ajuns la cea de a IV-a ediţie. Genericul ediţiei din acest an a fost „Trăirea şi mărturisirea credinţei ortodoxe” şi a avut ca sursă de inspiraţie tema sinodală „2014- Anul omagial Euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) şi Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni, în Patriarhia Română”.

Tinerii concurenţi, în mare parte copii participanţi la programul catehetic naţional „Hristos împărtăşit copiilor“ au pregătit şi susţinut eseuri, compuneri şi poezii privitoare la  tema propusă, alegând ca modele autentice de trăire şi mărturisire a dreptei credinţe pe Sf. Cuv. Dimitrie cel Nou şi pe Sfinţii Martiri Brâncoveni.

Concursul propriu-zis s-a desfăşurat în ziua de vineri, 24 octombrie 2014 la capela parohială: creaţiile literar-religioase au fost prezentate în faţa unei comisii de jurizare, alcătuită din profesori de limba română, istorie şi religie, care, la rândul lor, au adresat participanţilor întrebări şi teme de reflexie.

La finalul serii, cei prezenţi au vizionat un film documentar despre viaţa şi pătimirea Sfinţii Martiri Brâncoveni.

Câştigătorii concursului parohial au fost premiaţi duminică, în cadrul slujbei de priveghere închinate hramului.

*

Parohia „Dimitrie Cantemir“ este situată în cartierul de locuinţe ANL cu acelaşi nume din Galaţi, formată, în majoritate, din familii tinere cu copii din Galaţi.

Ea a fost înfiinţată la data de 1 februarie 2009, prin hotărâre chiriarhală, şi începând cu anul 2011 sfintele slujbe se săvârşesc regulat într-un cort militar, amenajat după putere, de credincioşi.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook