Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ziua de 1 octombrie 2016, a fost pentru Filiala Nevăzătorilor din Brăila, o zi de aleasă sărbătoare, deoarece a marcat împlinirea a 24 de ani de la înfiinţarea filialei.

În acest context, cu binecuvântare Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, parohia „Sfinţii 40 de Mucenici“ din Brăila, în cooperare cu Filiala Nevăzătorilor din muinicipiu, au organizat prima ediţie a  spectacolului concurs „Mari personalităţi brăilene - In memoriam Ştefan Mihăilescu Brăila“.

Evenimentul s-a desfăşurat în sala de spectacole a Filarmonicii Lyra - George Cavadia începând cu ora 11.00. La această manifestare au participat persoane nevăzătoare de la patru filiale din ţară: Galaţi, Buzău, Constanţa şi Brăila.

În prima parte a avut loc concursul omagial dedicat marelui actor, în cadrul căruia au fost lansate întrebări din viaţa şi activitatea artistică a marelui actor, lui Ştefan Mihăilescu Brăila. La concurs au participat nouă concurenţi, persoane nevăzătoare din cadrul Filialelor Brăila şi Galaţi.

Partea a doua a cuprins un spectacol de muzică uşoară şi populară dar şi mici scenete cândva jucate şi de Ştefan Mihăilescu Brăila, toate interpretate de persoanele nevăzătoare. Manifestarea s-a încheiat cu un program artistic susţinut de taraful Filialei Nevăzătorilor din Constanţa.

Invitatul de onoare a fost domnul Florin Mihăilescu Brăila, fiul marelui artist, care, la final s-a arătat  „impresionat de modul în care a fost organizat acest eveniment, dar mai ales de preţuirea care i s-a arătat de către oameni care l-au cunoscut practic numai prin intermediul a ceea ce a făcut, prin teatru şi film. După părerea mea, concursul a fost foarte greu, dar modul de desfăşurare şi sufletul pe care l-au pus oamenii aceştia (n.n. persoanele nevăzătoare), m-au lăsat fără cuvinte. Întotdeauna revin cu dragoste la Brăila, întrucât sunt legat sufleteşte de acest oraş nu numai pentru că m-am născut aici dar mai ales pentru oamenii pe care i-am cunoscut aici de-a lungul timpului“.

La final, persoanele cu dizabilităţi au primit din partea parohiei „Sf. 40 de Mucenici“ din Brăila iconiţe şi alte daruri de suflet.

Pr. Adrian Vanghele

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook