Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În urma declaraţiei preşedintelui Klaus Iohannis referitoare la demersul Coaliţiei pentru Familie în urma căruia 3 milioane de cetăţeni români au solicitat modificarea art. 48, alin. 1 din Constituţia României referitor la definirea familiei, Patriarhia Română face următoarele precizări:

Reacţia Domnului Preşedinte Iohannis este un răspuns la „o solicitare ultimativă“ a pastorului baptist Iuga Viorel privind atitudinea Preşedintelui faţă de familia creştină. Probabil acest demers a fost catalogat ca „solicitare ultimativă“.

Oricum, un demers civic, perfect legal şi validat de Curtea Constituţională a României, nu poate fi considerat în niciun caz o „cale a fanatismului religios“, sau o dovadă de intoleranţă. Cel mai amplu demers civic din România, la care a participat un număr fără precedent de cetăţeni, este un exerciţiu democratic firesc şi necesar.

Propunerea de amendare a Constituţiei nu reprezintă „o solicitare ultimativă“, ci o chemare firească la exprimarea democratică a voinţei cetăţenilor cu privire la una dintre valorile fundamentale ale societăţii, familia. Solicitarea are ca scop principal protejarea familiei, a părinţilor şi a copiilor, şi nu condamnarea altor persoane.

Pledarea pentru definirea mai clară a naturii familiei este justificată nu doar de raţiuni ale moralei creştine, ci şi de realitatea dramatică a prăbuşirii demografice atât în România, cât şi în celelalte ţări europene.

Ne exprimăm speranţa că demersul moral şi civic al Coaliţiei pentru Familie va fi înţeles corect de către toate autorităţile statului român şi că i se va da curs conform Constituţiei.

Biroul de Presă al Patriarhiei Române

 

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook