Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 12 octombrie a.c., a fost vernisată la Galaţi, expoziţiei „Icoana vie“, organizată de Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos în colaborare cu Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Secţia Artă murală.

La evenimentul găzduit de Muzeul eparhial, în Sala de Expoziţii Temporare „Sergiu Dumitrescu“,  a fost prezent şi Chiriarhul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian.

Expoziţia cuprinde icoane lucrate de către studenţii secţiei de Artă sacră, sub coordonarea dl lector univ. dr. Lisandru Neamţu.

Întâlnirea a reunit artişti, cadre didactice, oameni de cultură, precum şi numeroşi elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Ap. Andrei“ şi Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin“ din Galaţi.

Acest eveniment se înscrie în seria manifestărilor organizate în Eparhia Dunării de Jos în Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor şi pictorilor bisericeşti.

La final, Părintele Arhiepiscop i-a binecuvântat şi felicitat pe toţi cei implicaţi în această colaborare.

Toate lucrările expuse pot fi văzute în Sala de Expoziţii Temporare „Sergiu Dumitrescu“ a Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos, în perioada octombrie-decembrie 2017, de marţi până sâmbătă, între orele 09.00 – 17.00.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook