Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Ziua de 25 octombrie este un reper cu o puternică încărcătură emoţionantă pentru toţi militarii români, întrucât se aminteşte de fiecare dată de eroismul înaintaşilor cărora le datorăm o cinstire deosebită.

Astfel, vineri, 20 octombrie a.c., la Galaţi a avut loc deschiderea oficială a activităţilor programate pentru a marca momentul important al sărbătoririi Zilei Armatei Române.

În Catedrala Arhiepiscopală, delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, pc. pr. vicar Lucian Petroaia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat cuvenita slujbă de Te-Deum.

La slujbă au participat veterani de război, cadre militare în rezervă şi în retragere şi militari activi din cadrul Garnizoanei Galaţi, precum şi numeroşi credincioşi.

La final, pc. pr. vicar a transmis mesajul Părintelui Arhiepiscop şi a oferit celor prezenţi iconiţe.

Sărbătorirea Zilei Armatei Române v-a continua miercuri, 25 octombrie a.c., prin săvârşirea slujbei de pomenire şi depunerea de coroane la mormintele eroilor din Cimitirul „Eternitatea“ din Galaţi.

Evenimentele dedicate acestei zile se vor încheia către seara zilei de 25 octombrie, când este programată retragerea cu torţe pe itinerariul Universitate – Primărie – Prefectură – Catedrala Arhiepiscopală – Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook