Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În zilele de 17 şi 18 octombrie 2018, la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a fost organizată sesiunea de toamnă a examenului de capacitate preoţească.

În prima zi, cei 9 candidaţi au susţinut proba psihologică, iar în cea de a doua zi au participat activ la slujba Utreniei şi a Sfintei Liturghii din Catedrala arhiepiscopală.

Programul examenului a continuat în sala „Episcop Chesarie Păunescu“ a Centrului Eparhial, prin susţinerea probelor scrisă şi orală, în cadrul cărora au fost evaluate cunoştinţele de dogmatică, liturgică, misiologie, studii biblice şi morală creştină ale candidaților.

Comisia de examinare a fost alcătuită din preoţi profesori din cadrul Departamentului Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie din Galaţi, de la Seminarului Teologic „Sf. Apostol Andrei“ din Galaţi şi slujitori din administraţia eparhială, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Examenul de capacitate preoţească are ca scop verificarea cunoştinţelor teoretice şi practice în domeniul teologic, iar în urma rezultatului obţinut, candidaţii vor putea fi repartizaţi în parohii.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook