Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În seara zilei de 22 octombrie 2018, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, la Galaţi a avut loc Spectacolul de teatru creştin „Ziditori ai Marii Uniri“.

Evenimentul a fost organizat de Arhiepiscopia Dunării de Jos prin Protopopiatul Galaţi în contextul „Anului omagial al unității de credință și de neam și al Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918“ și a avut loc la Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard“ din municipiu.

Piesa de teatru pusă în scenă de Compania de teatru „Civic Art CvM“ din București face parte din proiectul „Artă și spiritualitate în dramaturgia ro­mânească“, început în urmă cu cinci ani.

Compoziţia cultural-artistică „Ziditori ai Marii Uniri“ este o adaptare realizată de regizorul Marian Ciripan după piesa „Memorandiştii“ semnată de dramaturgul Dan Tărchilă, având în distribuție actori de la marile teatre din capitală.

Această reprezentaţie este un omagiu adus jertfelniciei celor care au luptat pentru împlinirea idealului de veacuri a poporului român: unirea întru una, sfântă și binecuvântată Românie.

Actorii au reușit să transmită publicului gălăţean sentimentul identității și conștiinței naționale, spectatorii aplaudând îndelungat prestaţia de excepţie a acestor artişti ai teatrului românesc.

Concluzia finală a piesei a fost aceea că la realizarea acestui deziderat măreţ al poporului român, Marea Unire, a participat și Sfânta noastră Biserică, prin sacrificiul slujitorilor ei devotaţi.

După Galaţi, piesa de teatru-omagiu se va mai juca în acest an la Tecuci, în Sala de spectacole „Ioan Petrovici“, în după-amiaza zilei de 23 octombrie şi la Brăila, la Teatrul „Maria Filotti“, în seara zilei de 16 noiembrie.

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook