Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Astăzi, 10 octombrie, voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale s-au aflat în Insula Marea a Brăilei, în cadrul unei campanii de sprijinire a copiilor şi familiilor nevoiaşe din satele Băndoiu, Plopi (Raţa), Măgureni şi Măraşu, intitulată „Dăruim cu bucurie“.

Activitatea filantropică a constat în distribuirea de produse alimentare neperisabile, produse de uz casnic, articole de îmbrăcăminte, saltele, pături, rechizite, ghiozdane, jucării şi 2 tone de brichete de rumeguş pentru încălzirea locuinţelor, prin mobilizarea exemplară a 20 de voluntari de la Paraclisul Catedralei Naţionale.

De la primele ore ale dimineții, trei camioane pline cu ajutoare au traversat Dunărea pe la Brăila pentru a ajunge la cele patru comunități din insulă.

Prima oprire a fost în localitatea Mărașu la o familie cu 8 copii. Bucuria voluntarilor a fost mare la întâlnirea acestor frumoși copii veniți de la școală pentru a primi darurile aduse cu drag la ei acasă.

În continuare, la biserica parohială ajutoarele au fost descărcate, sortate și pregătite pentru a fi oferite celorlalte familii nevoiașe din cele patru localități.

În satul Plopi (Rața), cea mai îndepărtată localitate a insulei, ajutoarele au ajuns la biserica parohială, acolo unde 40 de copii, împreună cu părinții lor așteptau nerăbdători darurile.

În biserica acestei mici comunități, tinerii voluntari au oferit celor prezenți darurile ordonate pe categorii de vârstă.

Beneficiarii campaniei au primit cu mare bucurie darurile oferite, mulţumind voluntarilor bucureşteni pentru implicarea şi efortul depus în sprijinirea semenilor lor.

 La final, părintele Nicolae Tiberiu Năstase de la Parohia Măraşu, protopopiatul Însurăţei, a adresat mulțumiri Părintelui Patriarh Daniel, Înaltpreasfinţitului Părinte Casian și voluntarilor implicați în acțiunea desfășurată în cele patru comunităţi parohiale.

Astfel de activităţi desfăşurate de către voluntarii Paraclisului Catedralei Naţionale vor continua în Arhiepiscopia Dunării de Jos şi în alte sate izolate şi cu populaţie nevoiaşă.

Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook