Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Joi, 1 octombrie 2020, când în Biserica Ortodoxă Română face pomenirea Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi, a binecuvântat lucrările realizate până în prezent la biserica şi paraclisul de vară de la noul schit „Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Luca al Crimeii“ din judeţul Galaţi.

Noul locaş de cult se va ridica prin contribuţia Mănăstirii „Naşterea Maicii Domnului“ – Cudalbi pe un teren situat în extravilanul comunei Frumuşiţa, judeţul Galaţi, donat de către o familie de credincioşi din Bucureşti.

Evenimentul de astăzi a debutat, în prezenţa chiriarhului Dunării de Jos, cu săvârşirea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoţi din Protopopiatul Covurlui, judeţul Galaţi, la altarul de vară amenajat în incinta aşezământului monahal.

La eveniment au fost prezenți preoți din parohiile învecinate, autorităţi locale și credincioşi din localităţile învecinate, între care și copii, unii dintre ei îmbrăcați în portul tradițional românesc.

După Sfânta Liturghie, Părintele Arhiepiscop a citit Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului şi a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a explicat semnificaţia sărbătorii de astăzi.

La final, ierarhul Dunării de Jos a săvârșit parastasul pentru donatorii şi binefăcătorii acestei noi vetre monahale, trecuţi la cele veşnice şi i-a binecuvântat cu aghiazmă pe toţi credincioşii prezenţi la eveniment.

Până în prezent, cu sprijinul Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi strădania maicii stareţe, stravrofora Mariani Popa, au fost realizate drumului de acces către schit şi alimentarea cu apă, lucrări pentru sistematizarea şi amenajarea curţii interioare şi alimentarea cu energie electrică, în continuare efectuându-se lucrări ample de construcţie la noua biserică şi paraclisul de vară.

Pr. Rareş Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook