Sigla Arhiepiscopiei Dunării de Jos Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos

În cadrul activităților misionare și social-filantropice organizate cu prilejul hramului, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, parohia „Sfântul Dumitru“ – Brăilița a desfășurat o serie de activităţi filantropice, atât pentru 30 de familii cu mulţi copii și bătrâni nevoiaşi aflaţi în evidenţele parohiale, cât şi pentru o fetiţă de patru ani din municipiul Brăila, diagnosticată cu probleme grave de sănătate.

Darurile, constând în alimente, cărţi de zidire sufletească și alte poduse de strictă necesitate au fost achiziționate și pregătite de slujitorii și voluntarii acestei parohii, în zilele premergătoare hramului bisericii, apoi au fost împărțite familiilor și persoanelor vârstnice, acordându-se o atenţie deosebită respectării normelor sanitare. Valoare darurilor oferite a fost de 1.700 lei, sumă provenită din fondurile parohiei și donațiile enoriașilor.

În ziua hramului, parohia „Sf. Dumitru“ – Brăiliţa a organizat şi o colectă pentru ajutorarea unei fetiţei de numai 4 ani, Miruna Georgiana Drăghici din Brăila, care suferă de scolioză congenitală malformativă și bloc vertebre cervicale.

Pentru efectuarea unei operații care ar putea să-i normalizeze acestui copil viața de zi cu zi, parohia brăileană, cu sprijinul credincioşilor, a reuşit să strângă suma de 5.000 lei pe care a pus-o la dispoziția familiei în vederea inițierii demersurilor medicale.

Pr. Rareș Bucur

Ajută cu bucurie

Calendar

Proiect

Revista arhiepiscopiei

Ştiri Trinitas TV

Alte emisiuni

Emisiunea „În căutarea lui Hristos“

Ne puteți urmări și pe Facebook